Lees onze Privacyverklaring

Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet van kracht: de Algemene Verordening Persoonsgegevens. Bij Artro Optima hebben we hier de nodige tijd en aandacht aan besteed, waardoor we nu voldoen aan de aangescherpte wetgeving. Alles hierover kunt u lezen in onze Privacyverklaring, download deze hier: www.artro-optima.nl/privacy.

Als u vragen heeft over deze Privacyverklaring of uw gegevens wilt inzien, laat het ons dan weten. We vertellen er u graag meer over. Al onze contactgegevens vind u op onze Contact-pagina.

Artro Optima in de krant!

Waarom naar de artrokinesioloog?

Artrokinesiologie voorkomt en behandelt uitwijkhoudingen in het lichaam, en dat is uniek binnen de gezondheidszorg.

Het menselijk lichaam functioneert alleen optimaal als alle schakels goed genoeg kunnen bewegen. Als er een gewricht is dat niet goed meedoet zal het lichaam een weg zoeken om deze minder te belasten of te ontwijken. Dit gebeurt door middel van uitwijkhoudingen. Een uitwijkhouding is een aangepast bewegingspatroon tijdens alledaagse dingen als lopen, fietsen, sporten en werken. Het nadeel is dat een uitwijkhouding niet alleen in dat ene gewricht aanwezig is, maar het hele lichaam er aan mee doet. Het gaat helemaal vanzelf en dit heb je vaak niet in de gaten.

Een uitwijkhouding zorgt er voor dat je lichaam niet meer symmetrisch belast wordt. Je gaat bijvoorbeeld scheef staan, je ene been meer belasten dan de andere of je houdt je schouder ongemerkt iets omhoog. Deze houding is heel belastend voor het lichaam, want sommige delen van het lijf gaan steeds minder goed bewegen en andere delen moeten dit opvangen. Als deze uitwijkhouding langer aanwezig is, dan is de balans zoek en ontstaan er klachten in gewrichten, pezen, spieren en zenuwen. Belangrijk om te realiseren: je lichaam kan een langdurige uitwijkhouding niet zelf oplossen. Vaak wordt de uitwijkhouding zelfs de nieuwe ‘normale’ houding!

Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat daar veelal gestreefd wordt naar een snelle oplossing van de klachten. Mensen zijn hier ook aan gewend geraakt. Een paar keer paar jaar even langs de therapeut om zich te laten kraken of te masseren en dan is de klacht weer even weg. Dit is helaas vaak niet de oplossing van het echte probleem, want het is een behandeling die gericht is op symptoombestrijding. Een wervel die steeds vast gaat zitten of een steeds terugkerende hernia is niet de oorzaak, het is vaak een gevolg van een groter probleem! Wanneer jaren later ineens slijtage in de rug wordt vastgesteld of er moet een heup vervangen worden dan is pas duidelijk dat er al die jaren geen passende oplossing is geboden.

Artrokinesiologie is een aanpak van de lichamelijke oorzaak van uw klachten. Na iedere behandeling krijgt het lichaam vier weken (en langer wanneer de klachten afnemen) de tijd om met de wijzigingen aan de slag te gaan. Waar het lichaam dit nog kan, zal het de verkregen bewegelijkheid gaan gebruiken en wordt dit de nieuwe houding. Omdat het lichaam als het ware “groeit” in de nieuwe houding kan het ook niet meer terugzakken in het oude patroon.

Op den duur is één of twee behandelingen per jaar genoeg om klachten te voorkomen. Net als bij de tandarts, maar dan voor uw hele lichaam.